středa 22. října 2014

Když večer přijde na něco chuť, koukáme se ségrou na nějaký film nebo si s přítelem děláme večer pc her (ano, vážně občas podlehnu:D), chystám něco dobrého na zub. Většinou to vyhrávají hranolky ze syrové mrkve, okurky, papriky a k tomu jogurtový nebo avokádový dip či hummus. Někdy to je na tenké plátky v troubě pečená řepa a dýně a jindy to jsou právě cizrnové křupky. Připomínají mi takovou tu křupavou, praženou kukuřici:-)
Na křupky:
(množství podle vás)

  • Cizrna v konzervě/ namočená a uvařená cizrna
  • Oblíbené koření
  • Olivový olej

1. Cizrnu buď přes noc namočíme a pak dle návodu uvaříme a nebo ( v mém případě) koupíme bonduelle konzervu cizrny.
2. Slijeme ji a nasypeme do sáčku, kam přidáme cca 2 lžíce olivového oleje, zasypeme oblíbeným kořením (já dávala papriku, kari a chilli).
3. Sáček uzavřeme a třepeme s ním tak dlouho, dokud se cizrna neobalí pěkně ze všech stran.
4. Vysypeme na pečící papír a pečeme při cca 180C.
To jak dlouho, si musí každý vychytat. Mě nejvíc chutnali tak po skoro 30 minutách, hodně křupavé. Ale někdo dá přednost ještě trochu měkkým. Neuvěřitelně rychlý a dobrý!


Tagged:

0 komentářů:

Okomentovat